't Vaarderhoogt

Datum:

vanaf zaterdag 21 november t/m woensdag 23 december
Elke dag geopend, ook de zondagen

 

Locatie:

t Vaarderhoogt,
Dorresteinweg 72b,
3763 LL,
Soest

Warme Witte Winter Weken

Elk jaar in november en december trekken meer dan 90.000 bezoekers naar de  Dorresteinweg in Soest voor een feestelijk uitstapje naar de Warme Witte Winter Weken. Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud.

 
Het gehele terrein van tuinadviescentrum 't Vaarderhoogt is dan herschapen tot een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck stijl vol met pittoreske winkeltjes waarin om de 3 á 4 dagen steeds weer andere winkeliers hun waren slijten.
 
De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Zou zo in het echte kerstverhaal kunnen staan. De levende have in de stal is vertederend. Van ezel, geit en pony tot aan het zéér aaibare kleinvee dat ronduit onweerstaanbaar is voor kinderen.
In en rond de hut van Henk de Houthakker kunnen kleine, maar ook volwassen kinderen houten kerstboompjes, engeltjes en andere figuurtjes schilderen, tekeningen kleuren, knippen plakken en zelf broodjes bakken boven het kampvuur. Op diverse andere plekken op het terrein zijn er nog meer doe-belevenissen voor de kinderen o.a. kaarsen maken ( in het weekend ).
 
Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, 
koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert, 
worst, drankjes, de Choclate Company met de allerlekkerste chocolademelk en meer. 
 
 
In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden.